home
projects
associates
contact us
information
Previous Page

Devon Garden Design Sidmouth near Exeter

Reorientation of main view and axis
 

Next Page
 

Reorientation of main axis

The property is a town house with a sea view, set on a very steep slope. This can be seen on the right, before our redesign.

It was important that the main axis of the garden reflected its new layout, its changed shape and the relocation of seating areas.

The path now leads to an extended seating area, with an additional 3 metre width. Due to the nature of the soil, new footings were required to a depth of 5 metres (16 feet). The final result has created a new view across, not down, the garden.

The lower right photograpgh is the top step of the previous page right step flight middle view, with the summer-house behind. The footings for this patio were 5 metres deep made in concrete and steel, due to a ground fault. Clarkebond Engineer Gerald McCarthy BEng (Hons) MRICS IENG AMIStuctE.

Old path axis
  Upgrading of the main path aspect A new orientation - a new view
Previous Page

© 2001-2017 www.ukgardendesigner.com
Professional help for those seeking a glorious garden

site map

Next Page

 
 

Garden and Landscape Designers
English Garden Design Associates

Email
us